Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Πάρις Περυσινάκης - Εμινέ

Παρότι είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι δε θα ξαναπετάξω λεφτά σε CD (το τελευταίο CD που αγόρασα ήταν το "Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ;" των Πυξ-Λαξ εν έτει 2000!), θα αγοράσω την "Εμινέ" του Πάρι Περυσινάκη.

Αν και δεν τον έχω ακούσει ποτέ ζωντανά, κρίνοντας από τις δουλειές που έχω ακούσει στο δίκτυο, θεωρώ ότι είναι ένας εξαιρετικός μουσικός, με ευρεία μουσική παιδεία και απεριόριστο ταλέντο. Δεδομένου ότι το ταλέντο του Πάρι στη μουσική συνδυάζεται συχνά με την εξαιρετική φωνή του Βασίλη Σταυρακάκη, νομίζω ότι ο συνδυασμός αξίζει, αξίζει πολλά! Είναι δυο καλλιτέχνες που αλληλοσυμπληρώνονται εξαιρετικά αρμονικά, και το ταλέντο τους ενός συμπληρώνει το ταλέντο του άλλου, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις εκατέρωθεν αδυναμίες τους.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην "Εμινέ", το μείγμα είναι εκρηκτικό! Τους στίχους έχει γράψει πριν από 35 χρόνια ο Γιώργης Καράτζης, στο ομώνυμο βιβλίο. Στο δίσκο συμμετέχουν εξαιρετικοί καλλιτέχνες: ο Βασίλης κατ' αρχήν, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Χρήστος Θηβαίος καθώς και η Μαρίνα Δακανάλη ως Εμινέ. Εξαιρετικές φωνές όλοι, αν μη τι άλλο. Χαλάλι λοιπόν τα 18€!

Ένα μικρό δείγμα από τη δουλειά αυτή, που μπαίνει με εξαιρετική ασκομαντούρα και τραγουδά ο Βασίλης, "Το μαντάτο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: